Kormoran recepti
Kušajte jela s našim receptima
Juha od lososa
JUHA OD LOSOSA:
PRIPREMA
1. Isjeckajte povrće: luk, peršin, celer, češnjak i mrkvu na sitne kockice.
2. Popržiti luk na maslinovom ulju dok ne požuti.
3. Dodajte i ostalo sjeckano povrće: peršin, celer, češnjak i mrkvu.
4. Također odmah ubacite par zrna šarenog papra i lovorov list.
5. Nakon desetak minuta ubacite prethodno skuhani temeljac ili litru vode ukoliko niste kuhali temeljac.
6. Pustite da to sve zakuha i onda ubacite nasjeckane filetirane kockice i kuhati juhu desetak do petnaest minuta.
7. Ako ste juhu radili sa prethodnim temečjcem tad stavite meso koje ste očistili sa kostiju pet minuta pred kraj.
8. Poslužiti vruće te u juhu, dok je vruća, pokapati sa pola kriške limuna.
9. Na kraju dodati nasjeckano zelenje: peršin, list celera, ljubac i naravno dobar tek!
SASTOJCI
-
250-300 grama kockica od filetiranog lososa
-
jedna srednja glavica crvenog luka
-
3 režnja češnjaka
-
3 korjena peršina
-
kriška celera
-
jedna manja mrkva
-
strukić peršinovog lista
-
malo svježeg celera i ljubaca
-
dvije kriške limuna
-
papar u zrnu
-
lovorov list
-
maslinovo ulje
-
sol